קציצות דלעת
- עידית פרימס

- 29 באוק׳
- זמן קריאה 1 דקות

healthy pumpkin patties
לא יודעת מה איתכם אבל אני מתה על קציצות מכל סוג ירק. כולם, מבוגרים, ילדים, טורפים אותן! כשהבנות היו קטנות הייתי מכינה הרבה יותר, הייתי גורסת ערימות של קישוא בטטה בצל גזר תפוא פטרוזיליה כוסברה , מה שיש, ואופה . או לפעמים מטגנת. הפעם החלטתי להכין מדלעת.
קניתי חתיכה גדולה של דלעת וכל פעם שפתחתי את המקרר הסתכלתי על הדלעת ובחרתי ירק אחר.
אחרי כמה ימים החלטתי שהגיע הזמן ....
חתכתי את הדלעת לפרוסות וצליתי בתנור.
חיכיתי שיתקרר, הורדתי את הקליפה ומעכתי את הדלעת.
הוספתי חצי כוס קמח עדשים כתומות ושתי ביצים
ותבלון - מלח פלפל טימין ואורגנו.
תגוונו לפי הטעם האישי שלכם - אפשר תבלון קארי לדוגמא. או פפריקה מעושנת.
ערבבתי הכל ביחד והכנתי קציצות.
השפרצתי שמן זית בנדיבות מעל והכנסתי לתנור
180 מעלות בין 15-20 דקות תלוי בגודל הקציצה.
סך הכל דורש השקעה מינימלית, גם לא עושה ערימת כלים ובלאגן. ממליצה !!


















תגובות