קציצות ברוקולי !!
- עידית פרימס

- 28 באוג׳
- זמן קריאה 1 דקות

בשבועות האחרונים הברוקולי מאוד מסכן, יבש, קצת חום ומאכזב. בבית שלי כולן מכורות לברוקולי אז נאלצתי להסתפק בקפוא. אז החלטתי להכין קציצות ויצא מעולה ! הנחתי שיהיה סביר אבל עברו בגדול את הציפיות !
מרכיבים:
שקית שלמה ברוקולי קפוא
חצי כוס קמח חומוס
כפית עד 2 כפיות שום
חצי כפית עד כפית כמון
ביצה
רבע כוס אבקת גרעיני דלעת (לא חובה)
חצי כפית אבקת אפיה
שמתי את הברוקולי במים רותחים, המתנתי להרתחה שניה, בישלתי 3 דקות, הוצאתי את הברוקולי ונתתי לו כמה דקות להתקרר.
קיצצתי את הברוקולי. אפשר לזרוק את הברוקולי וכל המרכיבים במעבד מזון אבל אני החלטתי לקצץ ולערבב ידנית כדי שיהיו חתיכות בקציצה, שלא יהיה טחון מדי.
ערבבתי עם שאר המרכיבים - קמח חומוס, אבקת גרעיני דלעת (יהיה טעים גם בלי זה), ביצה, תבלינים, אבקת אפיה.
הכנתי קציצות והשפרצתי שמן זית מעל, אפיתי על 200 מעלות חצי שעה.
אפילו לא היה צורך להפוך אותם. היו טעימים מיד וגם לאחר יומיים שישבו במקרר.
אפשר לשנות את המתכון כרצונכם - אופציות לגוון:
להחליף את קמח החומוס בקמח אחר אם מעדיפים - קמח עדשים, קמח טפיוקה, קמח כוסמין, מה שבא לכם.
כרובית קפואה במקום ברוקולי או חצי כרובית חצי ברוקולי.
להוסיף כל ירק נוסף כמו קישוא או גזר מגורד.
לטגן במקום לאפות.
כעשר דקות עבודה ויוצא מעולה! מתאים לנשנוש, ארוחה, ילדים, מבוגרים, אפילו תינוקות!
תכינו ותהנו













תגובות