top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

קרקר גרעינים / זרעים טבעוני לל"ג




יש לי כמה וכמה מתכונים לקרקרים באתר אבל תמיד אפשר לחדש.... במיוחד אם זה מתכון פשוט ומהיר להכנה.

ללא גלוטן, טבעוני, וטעיםםם!


מרכיבים:

2 כוסות זרעים - אני השתמשתי בזרעים טבעיים, לא קלויים:

חצי כוס גרעיני דלעת

חצי כוס גרעיני חמנייה

חצי כוס שומשום

חצי כוס גרעיני פשתן


פסיליום

תבלינים





שמתי בקערה את כל הגרעינים. לא חייב להיות מדוייק, תשתמשו במה שאתם אוהבים העיקר שסך הכל יהיה כשתי כוסות.


ערבבתי עם כף זעתר וכפית מלח.

גם כאן יש לכם גמישות - תשתמשו בכל תבלין שאתם רוצים. 2 אופציות נוספות - שום ואבקת בצל או צילי גרוס .





הוספתי 2 כפות פסיליום וכוס מים רותחים.

נתתי לזה לשבת כמה דקות, זה נותן לפסיליום זמן לאחד את כל המרכיבים .





ערבבתי טוב טוב ומרחתי על נייר אפיה על תבנית.

אפיתי 175 מעלות כחצי שעה. תלוי בעובי הקרקר ובגודל התבנית.

תבדקו אחרי חצי שעה, אולי יצטרך עוד 5 דקות .

ככל שהשיכבה תהיה יותר דקה, הקרקר יהיה יותר קראנצי.


אחרי שמתקרר אפשר לשבור לחתיכות קטנות.

נישנוש מעולה עם כל ממרח, טחינה, גבינה, סלט.





אני הכנתי כמות גדולה, אפיתי עד שכמעט מוכן. אחרי שהתקרר, שברתי לחתיכות ואחסנתי במקרר.


כל כמה ימים פיזרתי קרקרים בתבנית ואפיתי עוד 10 דקות .כך היה לי תמיד מלאי טרי.


מקווה שתהנו!!

39 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page