אני מכינה טורטיות בבית כבר הרבה זמן כי זה אלטרנטיבה כייפית וטעימה ללחם. ממש מתנצלת שלקח ככ הרבה זמן להעלות מתכון לאתר. זה יושב לי בto do list מעל שנה, למען האמת. אז סוף סוף! לא יאומן כמה טעים זה, יחסית קל להכנה, בריא וללא גלוטן זה מובן מאליו, וכל כך שימושי וגמישי, אפשר לקפל אותו ולהכין איתו כריך.
יש לי באתר מתכון לטורטייה דוחן - לינק https://www.livehealthy.co.il/post/millet-tortilla -
הוא טיפה מתקתק אז טורטייה עדשים וקינואה זה הרבה יותר שימושי.
מרכיבים:
חצי כוס עדשים כתומות
חצי כוס קינואה
או כוס של רק קינואה או רק עדשים
לשטוף היטב, לשים בקערה עם מים להשרייה ללילה שלם (מינימום 3 שעות).
לשטוף ולשים בנינגה/בלנדר עם כוס מים וקצת מלח
זהו! עכשין הבצק מוכן להכין ממנו טורטיות.
בפעמים הראשונות שהכנתי הטורטייה היתה נקרעת לי . עד שלמדתי סבלנות !
חשוב שהמחבת יהיה מאוד חם לפני ששמים קצת שמן זית/קוקוס/חמאה במחבת.
מוזגים כמות של כחמישית מהבצק
מטגנים בצד הראשון 3-4 דקות
דקה-שתיים בצד השני
מוכן!
תמיד אני "מתכננת" להכין הרבה ולהקפיא, אבל גם שאני מכפילה את המתכון הרוב נאכל ביומיים....
איך לגוון
זה מתכון שימושי ובסיסי ואפשר להוסיף תיבלון שונה לקבל טעמים שונים, כמו כורכום ו/או כמון, אפשר לנסות תבלינים איטלקיים, הכל הולך, מה שאוהבים.
כוסמת ירוקה לא קלוייה במקום קינואה ועדשים - יוצא ממש מעולה
אני לפעמים מוסיפה ירקות מגורדים בדיוק לפני הטיגון ואני מאוד ממליצה.
אפשר להוסיף ביצה לבצק - מוסיף חלבון וטעם.
אפשר להוסיף אבקת חלבון לבצק.
אפשר חלב שקדים במקום מים.
אופציה עם קינואה מבושלת
מה עושים שיש בבבית קינואה מבושלת?
אפשר לעדכן את המתכון בקלות.
חצי כוס קינואה מבושלת
חצי כוס קמח עדשים כתומות
להוסיף כוס מים ומלח/תיבלון ולהכין באותה שיטה.
אופציה לעצלנים
או במילים יפות, מי שאין לו זמן :)
חצי כוס קמח עדשים כתומות
3/4 כוס מים
ביצה , מלח וקצת שמן זית
תקשיבו, אין כמו טורטיות. אני ממש אוהבת אותם , הם הרבה יותר מעניינים מלחם וקרקרים. תנסו, אני מבטיחה שתאהבו ותודו לי אח"כ !
Comentarios