הרבה זמן יש לי דודא לעוגת קפה אז באמת הגיע הזמן :)
והשבוע הביאו לתשומת ליבי שהשנה העליתי לאתר רק 2 מתכונים חדשים אז אני מתנצלת ומבטיחה להשתפר.
טוב אז חזרה לעוגה. מי ידע שבעוגת קפה אין קפה?? הכוונה היא לאכול אותה ליד הקפה...! הפתיע אותי לחלוטין אבל בכל זאת – הנה עוגה פשוטה וטעימה.
לעוגה:
2 כפות שמן קוקוס מומס
ביצה
כפית וניל
1/4 כוס דבש/סילאן/מייפל
1/2 כוס חלב קוקוס
כוס וחצי קמח שקדים
כפית קינמון
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
לקראמבל למעלה:
חצי כוס קמח שקדים
כף וחצי שמן קוקוס מומס
כף דבש/סילאן
2 כפיות קינמון
קודם לערבב את הרטובים. לערבב את היבשים ואז לערבב לתוך הרטוב. לשים בתבנית קטנה.
בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים לקראמבל ולפזר אותו מעל העוגה.
לאפות על 170-175 מעלות כ45-50 דקות
המתכון שייך ל ד"ר אקס
ולהכין כוס קפה האהוב עליכם ולהינות (פה בתמונה - כוס חדשה לאוסף שלי של כלי חרס מיפן)