שינוי מזג אויר משגע אותנו בזמן האחרון ! החורף לא מסכים לעזוב אותנו, כל פעם עוד כמה ימים של רוחות וגשם, זה פשוט מייצר חשק למרק , רצון להספיק עוד איזה מרק חם ונחמד לפני שבאמת יהיה חם מדי.
אז הנה מתכון מקורי למרק אפונה. וכמובן פשוט להכנה והכי מתאים לעצלנים (כמוני:))
קונים קופסא של אפונה מונבטת. המתכון עובד גם עם שקית של אפונה קפואה.
מרכיבים:
אפונה -- או קופסא של אפונה מונבטת או שקית קל אפונה קפואה
בצל גדול
הרבה שום
אפשר גם סלרי אם יש בבית
כף "חגיגה ירוקה" או כפית אורגנו וטימין
אבקת בצל, מלח, פלפל
לטגן את הבצל בשמן זית או קוקוס או חמאה
אחרי 2 דקות להוסיף את הסלרי אם משתמשים, והתבלינים
אחרי 2 דקות מוסיפים את האפונה ומים. תרגישו חופשיים להוסיף מה שבא לכם . תפוח אדמה, בטטה, גזר, כל ירק חתוך לקוביות או אפילו מגורד.
כל ירק במקרר שנראה קצת עייף .
להוסיף מים, מספיק לכסות את הכל.
אחרי שהאפונה התרככה, כיביתי את האש.
טחנתי בבלנדר . אם סמיך מדי אפשר להוסיף קצת מים.
זהו מוכן לשימוש!
הקופסא של האפונה המונבטת זה כמות די מכובדת אז חצי כמות העברתי לצנצנת זכוכות למקרר להמשך השבוע.
חצי כמות החזרתי לסיר לחמם, אפשר לטעום ולהוסיף מלח פלפל אם צריך..
אפשר להגיש ככה, או עם אורז או קינואה או כל מה שאתם אוהבים.
Comments