top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

מרק דלורית ושעועית






זוכרים בתחילת נובמבר שפתאום היה ממש קר ? כאילו חורף נפל עלינו בן לילה. אז כמובן מיד היה לי קרייבינג למרק משביע, סמיך, טעים, מפנק. זה מה שהכנתי ! כבר הכנתי אותו שוב לפני שהספקתי להעלות את המתכון לאתר. בפעם השניה הכנתי עם עדשים שחורות מונבטות במקום שעועית.

בבקשה, למטבח !


מרק דלורית ושעועית


מצרכים:

דלורית שלמה, מקולפת וחתוכה לקוביות

בצל גדול

שום (אני שמתי 4 שיניים אבל זה קצת הרבה)

קופסא של שעועית שחורה

או

עדשים שחורות מונבטות

תבלינים – שום אבקת בצל פלפל תערובת פטריות

אפשר גם כמון ו/או פלפל לבן ו/או פפריקה מעושנת אם אוהבים

כוס חלב קוקוס

קייל או מנגולד – כמה עלים גדולים

אפשר גם, לא חובה - גזר / סלרי / פטרוזיליה



חיממתי שמן קוקוס וטיגנתי את הבצל כמה דקות. הוספתי תבלינים והרבה שום והמשכתי לבשל עוד 2 דקות.




הוספתי את :

קוביות הדלורית

שעועית או עדשים

תבלינים

גזר או כל ירק נוסף שבא לכם (או שכבר מתחיל להזדקן... הפתרון הכי טוב זה לזרוק למרק...)



אנשים שמכירים את המתכונים שלי יודעים שאני אוהבת תבלינים של "איילת תבלינים". הכי אוהבת את התערובות המיוחדות שלה, ולא מזמן יצאה עם תערובת פטריות שהוא מוסיף עומק לטעם.


הוספתי 3 כוסות מים + כוס חלב קוקוס. מי שמעדיף להשתמש בציר ירקות במקום המים, זה רק יעשיר את הטעם.


אחרי שרתח בישלתי 20-25 דקות (תלוי בגודל הקוביות דלורית).


חתכתי את הקייל והוספתי למרק.

בישלתי עוד כ5 דקות.





אופציה נוספת זה להכין אותו כתבשיל, פשוט להוסיף חצי כמות מים והוא יוצא סמיך ממש.


אפשר לאכול ככה או להגיש עם אורז/קינואה.















המרק /תבשיל הזה הוא טבעוני, כמובן ללא גלוטן, וממש משביע גם בגלל הקטניות וגם בגלל הסיבים .


בתיאוריה אני ממליצה להקפיא צנצנת אחת של מרק במקפיא. האמת אני אישית אף פעם לא מצליחה להקפיא – הכל נגמר תוך יומיים :)

61 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page