שואלים אותי לעיתים קרובות מה לעשות עם עדשים. הרבה אנשים רוצים לאכול לפעמים ולא כ"כ יודעים מה לעשות איתם. מחפשים רעיונות מעניינים, משהו שונה מקציצות או מגדרה.
באתר יש לי מתכון לקציצות עדשים – https://www.livehealthy.co.il/post/קציצות-עדשים-קטניות
אבל זה תבשיל קצת שונה ומגוון יותר
קודם אזכיר שאפשר לקנות עדשים מונבטות, זה כבר זמין בכמעט כל סופר. יש את האופציה הזאת וזה חוסך לנו הרבה זמן, כבר אין צורך לתכנן יום מראש - להשרות ולהנביט.
יותר קל לגוף לפרק קטניות מונבטות ואנחנו מפיקים יותר ערכים תזונתיים מהם. זה גם מעולה עבור אנשים שקטניות עושות להם גזים. מכיון שיותר קל לגוף לפרק אותן זה גורם להרבה פחות גזים, או בכלל לא.
ועוד יתרון – אפשר לאכול אותם חי, פשוט להוסיף לסלטים או תבשילים. אני מעדיפה לבשל אותם קצת, מספיק 10 דקות לרכך אותם.
אז חזרה לעניינינו – מתכון מעניין. הכנתי תבשיל עשיר ומתובלן. ממש סוגר פינה !
מרכיבים:
קופסא של עדשים שחורות מונבטות (מי שרוצה להשרות ולהנביט לבד אז כשני כוסות)
בצל גדול
מלא תבלינים
חלב קוקוס
טיגנתי בצל גדול עם חצי כפית מכל תבלין : כמון כורכום פפריקה שום פלפל מלח.
אפשר עד כפית , ואופציה נוספת להוסיף תבלין קארי.
אחרי שהבצל התרכך קצת, הוספתי את העדשים וכוס מים.
נתתי לזה להתבשל, ערבבתי כל כמה דקות לוודא שיש מספיק נוזלים. אל תשכחו זה תבשיל, לא מרק.
אחרי כ7-8 דקות הוספתי חצי כוס חלב קוקוס. אפשר לטעום ולהוסיף עוד תבלינים לפי הצורך.
יוצא קרמי כמו תבשיל הודי, ממש מתובלן וטעים.
מומלץ להגיש עם אורז או ירקות שורש.
Comments