top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

קרקרים קמח חומוס – נשנוש מושלם!



נכון שאני מתה על הקרקרים שלי מקמח שקדים, ממש מכורה. (מתכון פה -- הקרקרים האהובים עליי (livehealthy.co.il)


אבל מתחשק לי משהו שונה אז החלטתי להכין קרקרים עוד יותר פשוטים להכנה - מקמח חומוס ! ללא גלוטן וטבעוני, כמה דקות עבודה בלבד. לא נשמע מושלם?


ערבבתי כוס קמח חומוס עם כפית אבקת אפיה וקצת מלח (המינון המתאים באמת תלוי בעדיפות אישית).

זיגגתי מעל שמן זית, נראה לי בין כף לשתיים.

ערבבתי , והוספתי מים עד שהבצק היה מאוד קל לעבוד איתו, כרבע כוס, אבל תוסיפו לאט לאט ולערבב טוב טוב.





מרחתי את הבצק בין 2 דפי אפיה עם מערוך. כוס קמח חומוס זה בדיוק מספיק להכין תבנית שלמה . אני אוהבת להכין קרקרים דקים, כך הם יותר קריספי.


פיזרתי מעל שומשום פרג ומלח אז זה נראה ממש יפה.

אופציה נוספת זה זעתר, כמו שאני מכינה את הקרקרים מקמח שקדים, זעתר מאוד מוסיף.




אני חותכת את הבצק עם סכין מתגלגל (כמו של פיצה), אני אוהבת לחתוך חלק מהקרקרים קטנים וחלק יותר גדולים.


אפיתי כרבע שעה על 200 מעלות, כדאי לבדוק מ-10 דקות כי תלוי בעובי הבצק.


יצא מעולה! הבת כבר ביקשה שאכין עוד כמה נגלות שתיקח איתה לצבא.




406 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page