עוגיות קמח חומוס בריאות
- עידית פרימס
- לפני 7 ימים
- זמן קריאה 1 דקות

אני אישית מאוד אוהבת עוגיות לא מתוקות, במיוחד ליד הקפה של הבקר. חשוב לי מרקם של עוגייה אבל אני מעדיפה פחות מתיקות. אז שיחקתי קצת במטבח ויצא לי עוגייה מושלמת למטרה זו.
אני משתפת –
מרכיבים:
רבע עד שליש כוס שמן קוקוס או חמאה (תלוי בעדיפות שלכם)
שליש כוס מייפל (או סוכר)
רבע כוס רסק תפוח עץ
ביצה
כפית וניל
כוס ושליש קמח חומוס
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
שוקולד צ'יפס – מינימום חצי כוס

לערבב את השמן עם מייפל.
להוסיף את הרטובים – ביצה, וניל, רסק תפוח עץ. לערבב.
להוסיף את היבשים – קמח חומוס, סודה לשתייה, מלח. לערבב.
להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב בעדינות.
בשלב הזה, אם יש זמן , אני מכניסה את הבצק למקרר לפחות 10 דקות.

להכין את העוגיות ולאפות 175 מעלות - בתנור מחומם מראש - 10 דקות.
להוציא מהתנור ולתת להם להתקרר.
העוגיות יוצאות רכות באמצע וקצת קריספי מסביב.
יצאו לי 20 עוגיות בינוניות, אפשר בהחלט להכין 30 קטנים.
לי יצא מושלם – אהבתי את המרקם ואת רמת המתיקות.
אפשר להוסיף קצת יותר סוכר, או לגיוון - חתיכות של פקאן/שקד . תהנו :)

Comments