• עידית פרימס

קציצות עדשים ירוקות


מצרכים:

2 כוסות עדשים מבושלים

עוד חצי עד כוס ירקות נוספות, פה השתמשתי בגזר

חצי כוס עד כוס גרעינים (חמניות או דלעת – אפשר גם קמח גרעיני דלעת)

2 ביצים (אופציה טבעונית: עבור כל ביצה - כף זרעי פשתן טחונים מעורבב ב 3 כפות מים ולתת לשבת רבע שעה)

לערבב הכל במגימיקס עם תבלינים (כורכום פלפל כמון פפריקה קארי...) תמיד לשים קצת יותר תבלינים ממה שנראה לך.

הכנתי כמות גדולה אז הקפאתי 8 קציצות גדולות ( לפני הבישול). את כל השאר הכנתי כ30 קציצות קטנות, טיגנתי אותם בקצת שמן קוקוס וזית. אחת הבנות שלי טרפה אותם, איזה נחת ! אפילו אכלה אותם 3 פעמים באותו שבוע, ואנחנו יודעות שזה נדיר....

טיפים לגוון

אפשר גם להוסיף שיבולת שועל או קמח חומוס במקום גרעינים או בצל מטוגן או כל ירק נוסף.

תנצלו את העובדה שהכל נמעך במגימיקס ותוסיפו דברים בריאים שמוחבאים מהילדים, כגון גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, אגוזים אחרים, פשתן, כורכום.....

#ירקות #קטניות #ללאגלוטן

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com