top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

סלט קינואה


סלט קינואה עם חומוס וירוקים אורגניים

בדרך כלל לארוחת שבת אצל משפחה מצפים שאביא איזה מנת ירקות מעניינת או סלט מושקע. ירק חדש שלא מכירים/קונים בדרך כלל או תערובת חדשנית לכל מיני ירקות "רגילים" או סלט עם מלא סוגים של ירקות.

אבל הפעם התחשק לי להכין משהו שונה. אז הכנתי סלט קינואה – יצא מעולה !

אני שמחה לשתף איתכם את המתכון.




קודם הכנתי קינואה - - כוס וחצי קינואה עם 3 כוסות מים ל-20 דקות.

 

מרכיבים לסלט:

2 כוסות קינואה מבושלת

קופסת חומוס

חצי צרור נענע + חצי צרור כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה) – עלים ירוקים תמיד אורגניים אצלי

שאלוט אחד חתוך דק  (לא חובה)


 





שטפתי את החומוס,  מרחתי עם כמון ומלח ושמן זית .

הכנסתי לתנור על 185 ל15 דקות ועוד 10 דקות על  200 מעלות.

 



בינתיים חתכתי קטן את הנענע,  כוסברה ,ושאלוט.





הכנתי בנינגה את הרוטב:

חצי כוס שמנז

רבע כוס מיץ לימון סחוט טבעי (קצת פחות אפשר)

חצי צרור בזיליקום אורגני

שום פלפל מלח

טעמתי והיה לי טעם לימון חזק אז הוספתי עוד קצת שמן זית.


זהו הרכבתי את הסלט ויצא יפה וטעים. ממליצה בחום !!

לא להתבאס שיש יותר מדי שלבים. אפשר להכין את הקינואה ולמחרת להכין את המרכיבים ולהרכיב את המנה.



21 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page