top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

לחם דוחן (טבעוני ללא גלוטן)

עודכן: 24 ביוני 2021



אני מאוד מתלהבת לחלוק איתכם את הלחם החדש הזה. הוא רך ו"פלאפי" , ואתם יודעים כמה זה נדיר עבור לחם ללא גלוטן !! לא צריך אפילו לחמם או לטסטס אותו, הוא מתאים לכריך ויש לו טעם עדין. הוא גם טבעוני, בקיצור מתאים לכולנו, מאוד שימושי ובסיסי.

כל כך התלהבתי שעשיתי לכם וידיאו שתראו כמה פשוט ומהיר להכין את הלחם הזה!! בזמן ההכנה אני גם מסבירה ונותנת הרבה טיפים לאורח חיים בריא.


אז חזרה ללחם שלנו -

המרכיבים פשוטים להשגה. הכל נמצא בכל חנות חוץ מהפסיליום שצריך לקנות אותו בחנות טבע או באייהרב.


הוראות הכנה:

לחמם תנור ל160.


מרכיבים:

2.5 כוסות קמח דוחן

1/3 כוס פסיליום שלם (לא אבקת פסיליום) – אני מדברת על ההבדל בסרט

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

3/4 כפית מלח ים

כף חומץ תפוחים או מיץ לימון

2.5 כוסות מים




לערבב בקערה את הפסיליום עם מים וחומץ. לתת לשבת 5-10 דקות, הוא נראה כמו ג‘ל.


לערבב את שאר המרכיבים – את הדוחן עם אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח.


ואז להוסיף את הפסיליום ג‘ל, לערבב עם כף עץ או עם הידיים עד שהכל מעורבב לתוך כדור אחד של בצק.


עם ידיים רטובות תכינו צורה של לחם בתוך תבנית מתאימה. תחליקו את הלמעלה של הלחם עד שהכל חלק.










אופים על 160 מעלות לשעה וחצי. הלחם תופס גובה אז תוודאו שיש לו מקום לגדול בתוך התבנית.


לתת להתקרר קצת לפני שמוציאים מהתבנית.









לתת להתקרר לחלוטין לפני שפורסים. אם יש לי אפשרות אני פורסת רק למחרת.


אני פורסת ומאחסנת במקפיא.









היה כל כך טעים שהכנתי שוב, הפעם מתכון כפול, שיחזיק יותר זמן.












טעים עם כל כך הרבה דברים - אבוקדו, טחינה, חביתה, אפילו חמאת בוטנים וריבה!!








הלחם הוא המתכון של Camilla Powerhungry


המתכונים שלה ידועים כמתכונים פשוטים בלי יותר מדי מרכיבים. ממליצה לכם בחום לעקוב אחריה.


2,416 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page