top of page
תמונת הסופר/תעידית פרימס

לחם בריא "קיטו"






עבר זמן מאז שהעליתי לאתר מתכון חדש ללחם...

בזמן האחרון פחות מתחשק לי לחם שעשוי מקמח אחד – שקדים או כוסמת או קאסאבה – אז חיפשתי לחם שעשוי מתערובת מעניינת. תערובת בריאה כמובן, לא יותר מדי עמילנים או פחמימות. החיפוש לוקח זמן. כל מתכון חייב להיות פשוט וקל להכנה כדי לעמוד בדרישות שלי ושל לקוחותיי. ואני מנסה אותו לוודא שהוא באמת טעים.

החיפוש עצמו הוא תהליך כייפי, ככה אני מגלה המון אתרים בארה"ב באוסטרליה באנגליה בדרום אפריקה. כך אני נשארת מעודכנת בעולם האפייה ובישול ללא גלוטן.

בחרתי את המתכון זה. הוא בדיוק עונה על כל הדרישות. הטקסטורה והטעם מצאו חן בעיניי, אז משתפת איתכם באהבה.

1/2 2 כוסות ( 300 גרם) קמח שקדים

1/2 כוס (60 גרם) קמח קוקוס

1/3 כוס ( 40 גרם) פשתן טחון

1/3 כוס + 2 כפות ( 40 גרם) פסיליום

כף אבקת אפיה

1/2 כף מלח

2 כפות שמן זית

כפית חומץ תפוח עץ

2 כוסות מים פושרים


לערבב את היבשים , להוסיף את הרטובים בעדינות.

ללוש ידנית דקה שתיים, עד שהבצק טיפה דביקי כמו בצק, לח, לא יבש.

לתת לשבת לפחות 10 דקות. אני נתתי מעל שעה. עכשיו הוא מסוגל לתפוס צורה אז אפשר לשחק איתו קצת ולתת לו צורת לחם שאתם אוהבים. אני אופה אותו בתוך תבנית קרמית בצורת מלבן אבל אפשר גם לשים אותו על תבנית שטוחה והוא יישאר בצורה שעיצבתם לו.

ללטף את הלחם עם ידיים רטובות במים להחליק אותו.




200 מעלות (תנור מחומם מראש) 50-55 דקות. אם עוד לא יבש בפנים, לכסות את התבנית ולהוריד טמפטורה ולאפות עוד כמה דקות עד שלגמרי אפוי. לחכות עד שיתקרר ורק אז לפרוס – זה מאוד חשוב. אם תפרסו מוקדם מדי, הלחם יהיה דביקי.




זהו, עשיתי לעצמי חשק. הלכתי להכין


המתכון נלקח מ Sweet as Honey, בלוגרית שגיליתי לא מזמן. כל המתכונים שלה בסגנון קיטו, ללא גלוטן , ללא הרבה פחממות, ללא תוספים מיותרים. בדיוק הסגנון שלי .

814 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page