• עידית פרימס

עוגיות קאסאבה





טוב שיש לקוחות שמבקשים מתכונים... עבר זמן מאז שהעליתי לאתר מתכון חדש. לקוחה אהובה קנתה קמח קאסאבה וביקשה שאמליץ לה על מתכון לעוגיות בסיסיות ולא מתוקות מדי. החלטתי קצת לשחק עם הקמח (שיש לי אותו בבית ) ועם כמה מתכונים קיימים, ויצרתי מתכון בסיסי ופשוט.



מהו בעצם? הקאסאבה הוא שורש , אולי שמעתם עליו - גם קוראים לו יוקה. יש בו ערכים תזונתיים כגון ויטמין C, מנגנז, נחושת, אבץ, ברזל וויטמיני B . הוא הכי "מפורסם" בגין הסיבים שלו שזה תורם לבריאות חיידקי המעי שלנו .

הוא כמובן ללא גלוטן כמו כל המתכונים שלי, אבל קאסאבה גם נחשב ללא דגנים. קאסאבה וטייגרנט נחשבים קמחים מעולים עבור אנשים עם מחלות אוטו אימיון או כל אחד שנמנע מדגנים.



מרכיבים:

כוס וחצי קמח קאסאבה

חצי כוס שמן קוקוס

רבע כוס רסק תפוח עץ

רבע כוס מייפל

חצי כוס סוכר RX - כתבתי עליו בעבר. אפשר להחליפו בסוכר אחר – רגיל/קוקוס/לקנטו/סילאן

חצי כפית סודה לשתייה

קצת מלח

ביצה

כפית וניל

שוקולד צ'יפס – השתמשתי ב80%

קצת חלב שקדים לפי הצורך






כרגיל מתחילה עם הרטובים. מערבבת את השמן ורסק, ואז מוסיפה את הסוכר, מייפל, מלח, אבקת אפיה, הביצה , וניל.


הכל מעורבב טוב ואז מוסיפה את הקמח. היה לי טיפה יבש אז הוספתי חלב שקדים, כל פעם כף-שתיים עד שנוצר בצק נעים.


יצרתי כדורים ומעכתי אותם על התבנית.

הכנסתי לכל עוגייה 2 שוקולד צ'יפס. אפשר כמובן להוסיף את השוקולד לבצק בצורה יותר נדיבה אבל אני אישית לא אוהבת יותר מדי , אני אוהבת את המרקם של העוגייה עצמה.







אפיתי על 175 מעלות כ12 דקות .


יצא מושלם !! ראו הוזהרתם זה באמת לא מתאים לכולם!!











40 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול