• עידית פרימס

עוגיות שקדים עם שוקולד ציפס




תקופה קשה עם ההסגר הלא נגמר הזה. בגדול אני מצליחה להישאר חיובית, אופטימית, לקחת הכל בפרספקטיבה הנכונה. שהדבר הכי חשוב זה הבריאות וכל השאר יסתדר.

אבל לפעמים אני מרגישה קצת פחות מרוצה, קצת חסר סבלנות, נותנת לקושי של המצב הקיים להשפיע עליי. ואז פינוק קטן משמח ומרגיע.


לקראת החג החיילת שלי הייתה בבית ורצתה להכין עוגיות "כשרות לאמא" (ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד, וכו). אז הצעתי את המתכון הפשוט הזה. יצא מעולה, טעם עשיר של שוקולד, מושלם ליד הקפה. גם משמח וגם מרגיע :)


מרכיבים:

2 כוסות קמח שקדים

3 כפות סוכר קוקוס

2 כפיות א אפיה

קצת מלח

3 כפות שמן קוקוס

3 כפות מים

כפית וניל

רבע עד חצי כוס שוקולד ציפס


לחמם תנור על 175 מעלות.

לערבב בנפרד - את היבשים, את הרטובים, ואז ביחד בעדינות. להוסיף את השוקולד ציפס. אפשר כמובן לגוון בפקאן או מה שמתחשק.


לאפות כ-12 דקות (תלוי בגודל העוגיות). חשוב לתת להם זמן להתקרר, אחרת העוגיות יתפוררו.



השתמשתי בשוקולד ציפס 85% ולכן השוקולד נראה כל כך קהה.

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com