העוגיות האלו מתאימים לאנשים עם אלרגיות כי הן ללא דגנים, ללא אגוזים וכמובן ללא גלוטן. והן ממש טעימות גם עבור אנשים שלא מחפשים עוגיות בריאות! הן פשוט רכות ועשירות בטעם. אפילו הבת שלי שלא אוהבת עוגיות בכלל, אוהבת את העוגיות האלו.
מי שלא מכיר, טייגר נאט הוא בעצם פקעת שלמרות השם, הוא לא אגוז. אפשר לקנות אותו אצל "שקוף שזה טבעי". או להזמין מאייהרב.
מרכיבים:
כוס דחוס של קמח טייגר נאט
8 תמרים (להוציא את הגרעין) או כ6 כפות סילאן/מייפל
עד רבע כוס שמן קוקוס
ביצה
כפית וניל
כפית וחצי (או יותר) קינמון
חצי כפית (או יותר) גינגר
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
לערבב במיקסר את המרכיבים הרטובים ואז להוסיף את היבשים.
עדכון: המתכון המקורי דורש תמרים. רציתי להכין בלי ללכלך מעבד מזון ולכן אני מציעה את האופציה החדשה -- אפשר במקום תמרים להשתמש בסילאן או מייפל. הפעם שמתי 4 כפות סילאן + 2 כפות מייפל. והכנתי הכל בקערה אחת, ערבבתי ידנית בצ"יק.
להכין עוגיות, לאפות על 175 מעלות כ 8-12 דקות, תלוי בגודל של העוגיות.
אני אוהבת עוגיות קטנות כך שאוכל לאכול שניים :) או שלוש .....
המתכון הזה שייך ל nourishingmeals.com , בלוג של תזונאית שהמציאה את כל המתכונים לספר של ד"ר תום אובריאן "the autoimmune fix" , ספר מצויין עם הרבה אינפורמציה על התמודדות עם מחלות אוטו אימיון.