• עידית פרימס

מאפין בננות



בזמן האחרון תמיד יש יותר מדי בננות בבית... לא ברור לי למה... אבל מה לעשות?!

אז התחלנו להכין כל מיני עוגיות, לחם, והכי מוצלח - מאפינים. המאפינים יוצאים מצויינים, המרקם מושלם - אוורירי אבל מוצק, טעם מורגש אבל עדין. הבת שלי לוקחת איתה קופסה של מאפינים לצבא כל שבוע והם מחזיקים מעולה.


אנחנו אוהבות מאפינים עם חמאת בוטנים -- חמאת בוטנים שהוא 100% בוטנים, בלי תוספת של שמן או ממתיק. עברנו לחמאת בוטנים טבעית לפני יותר מ- 10 שנים ואני עוד זוכרת את התלונות של הבנות שאהבו אז סקיפי :)


חזרה לעניננו, יש כמות נכבדת של חלבון לכן חמאת בוטנים תורמת למאפין להיות משביע ממש ולא רק נשנוש. חלק אפינו עם חצי חמאת בוטנים וחצי חמאת שקדים והם יצאו מושלמים באמת.

10 דקות עבודה ומלכלכים רק קערה אחת, הזכרתי? או שזה מובן מאליו כבר כי אתם יודעים שאני עצלנית.






מרכיבים:

כוס חמאת בוטנים (או חצי בוטנים וחצי חמאת שקדים)

עד רבע כוס מייפל (או דבש או סילאן)

2 בננות בשלות מעוכות

2 ביצים

חצי כפית סודה לשתיה

כף וניל

כחצי כוס תוספות - שוקולד ציפס או אגוזי מלך או צימוקים או אוכמניות יבשות או פקאן או תערובת של כמה תוספות





פשוט מערבבים הכל בקערה אחת.


יוצאים 11 מאפינים בגודל בינוני.


אופים על 200 מעלות כרבע שעה. תלוי כמובן בגודל המאפין, אם אתם מכינים מאפינים קטנים תבדקו אותם אחרי 12 דקות. שיהיו קצת לחים באמצע.


לא רק לילדים!! גם לנו :)

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com