נכון שהירקן לפעמים מוכר עגבניות סופר בשלות בגרושים? לפעמים אני קונה ומכינה
רוטב פשוט, מהיר, טעים, בריא, ועולה בערך רבע מהרוטב שקונים מוכן.
חותכים בצל ופלפל ומטגנים בשמן זית או קוקוס.
חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר. בתמונה הן כבר מתחילות להתפרק. מוסיפים מלא תבלינים - אורגנו, בזיליקום, שום, פלפל, טימין.
ככל שזה מתבשל, לעגבניות יש טעם יותר עמוק ועשיר.
כשזה מוכן אפשר לאכול את זה ככה או לשים בבלנדר (אחרי שזה מתקרר קצת). יש ילדים (וגם מבוגרים ) שמעדיפים את הרוטב חלק .
אני טחנתי את הרוב, מלאתי צנצנות ושמתי בפרייזר.
רעיון נוסף לרוטב שלא טוחנים - להכין שקשוקה!! יצא מעולה !