חגגנו אצלי בבית יום הולדת 17 לבת הבכורה שלי, לכל המשפחה, הכנתי מלא תבשילים וסלטים.
רציתי להכין איזהשהו ממרח חדש ומצאתי מתכון מעניין באתר theblendergirl.com
ממש טעים ומומלץ! וכמובן קריטריה חשובה - יחסית מהיר ופשוט :)
מרכיבים:
כף שמנז
כוס בצל קצוץ
כף שום קצוץ
חצי כוס ציר ירקות (או מים)
2 כוסות לבבות ארטישוק - צנצנת או קפוא
חצי כוס אגוזי קשיו, מושרה במים כמה שעות
כף מיץ לימון
כף שמרי בירה (nutritional yeast)
כפית וחצי טימין
חצי כפית מלח
טיפה פלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לטגן את הבצל ושום בשמנז כ5 דקות.
זו צנצנת הגדולה של ארטישוק שקניתי. כמובן שעדיף לא בשמן חמניות אבל זה מה שהיה. שטפתי את הארטישוק טוב טוב בכדי להוריד את הנוזל שיש בצנצנת. אם משתמשים בקפוא אז צריך לבשל/לאדות אותו קודם.
לשים בבלנדר הכל (כולל הבצל), חוץ מהפטרוזיליה. לבלנדר כדקה עד שהממרח חלק וטקסטורה נעימה.
להגיש עם פטרוזיליה. יש המלצה לטפטף מעל שמן טראפל (truffle oil)