הקרקרים האלו ממש פשוטים להכנה ומלכלכים קערה אחת בלבד, אה כן, והם מאוד טעימים !
מצרכים:
2 כוסות זרעים
אני ממליצה כוס עד כוס וחצי - זרעי דלעת ו/או חמנייה
וחצי כוס עד כוס - זרעי שומשום ו/או פשתן
רבע כוס זרעי ציאה
כוס מים
מלח ותבלינים נוספים, לא חובה
קודם מערבבים את הזרעים. אני טוחנת כחצי מכל סוג ומשאירה חצי שלמים. אבל אפשר בלי לטחון בכלל אם זה מה שאתם אוהבים. זה משפיע על הטקסטורה של הקרקרים.
מוסיפים את המים ונותנים לתערובת לשבת כ-10 דקות. הציאה סופגת את המים והופכת להיות ג'ל, כמו שרואים בתמונה
מורחים את התערובת על התבנית ואופים על 170 מעלות כחצי שעה - תלוי בעובי. אם הכנתם קרקרים עבים, חצי שעה אולי לא יספיק.
אחרי שהקרקרים מתקררים, אני שוברת אותם ידנית לגודל שאני אוהבת
הם מאוד טעימים עם ממרח ביתי, הנה תמונה של ארוחת ערב קלילה עם הקרקרים האלו עם חומוס ביתי וסלט