פשטידת ירקות ממש פשוטה ובלי בצק - והבצק בכלל לא היה חסר לאף אחד כולל לא לילדים!
מצרכים:
2 קישואים
2 בטטות או כמות דומה של דלעת או דלורית
1 תפו"א
2 בצל
4 ביצים
3 כפות גדושות קמח עדשים או חומוס (או קמח אחר שאתם אוהבים- אורז, כוסמת, שיפון)
תבלינים – כמון, מלח, פלפל, שום, תערובות, מה שאתם אוהבים
שמן זית מספיק להרטיב את התערובת
לקלף את הירקות ולגרד במגימיקס (או ידנית).
לשים במסננת ולתת לשבת כך יצאו המים מהירקות.
לערבב את הירקות עם הקמח, תבלינים, ביצים ושמנז.
לשים בתבנית ולאפות על 180 מעלות בין 50-60 דקות, תלוי בעובי הפשטידה ואם אתם רוצים קצת קראנצי למעלה.
הכנתי את זה לערב חג ראשון סוכות עם הרבה קישואים ובטטה ובצל וקצת תפוא וגזר. יצא כל כך טעים (ויותר מתוק ממה שציפיתי) שהתבקשתי להכין את זה שוב לחג שני. השניה הכנתי עם קצת קישואים ובטטה והרבה דלעת.
הכמות המדוייקת של השמנז והקמח תלויה בכמות של הירקות, כי חשוב שיהיה טקסטורה טובה, לא יבשה ולא רטובה מדי. כנ"ל לגבי הביצים. לפעמים צריך להוסיף עוד ביצה או עוד כף קמח, תלוי בגודל של הירקות, בכמות .
האמת שמעבר לזמן שלוקח לקלף ולגרד, ההכנה די פשוטה ומהירה, במיוחד כי לא צריך להכין בצק.
עוד 2 טיפים:
1. נשאר לי קצת בלילה אז טיגנתי כמה קציצות בשמן קוקוס. יצא מעולה! תמיד טורפים אתם מיד.
2. תמיד כשאני גורסת ירקות אני גורסת עוד קצת ושמה במקרר בקופסאות. אם כבר לכלכתי את המעבד אז מנצלת הזדמנות. ביומיים הקרובים אני משתמשת, ב2 דקות מקפיצה מחבת של קישוא/בצל/בטטה/גזר . מעולה עם רוטב סויה ואורז!
תעדכנו אותי עם איזה ירקות הכנתם ואם אהבתם!