• עידית פרימס

פשטידת ירקות


פשטידת ירקות ממש פשוטה ובלי בצק - והבצק בכלל לא היה חסר לאף אחד כולל לא לילדים!

מצרכים:

1-3 קישואים

1-3 כתומים - בטטה/דלעת/דלורית/גזר

1 תפו"א

2-3 בצל

2-4 כפות גדושות קמח חומוס (או קמח אחר שאתם אוהבים- אורז, כוסמת, שיפון)

תבלינים – כמון, מלח, פלפל, שום, תערובות, מה שאתם אוהבים

שמן זית מספיק להרטיב את התערובת

3-4 ביצים

לקלף את הירקות ולגרד במגימיקס (או ידנית). לשים במסננת ולתת לשבת כך שהמים יצאו מהירקות. לערבב את הכל עם קמח חומוס, תבלינים, ביצים ושמנז. לשים בתבנית ולאפות על 180 מעלות בין 50-60 דקות, תלוי בעובי הפשטידה ואם אתם רוצים קצת קראנצי למעלה.

הכנתי את זה לערב חג ראשון סוכות עם הרבה קישואים ובטטה ובצל וקצת תפוא וגזר. יצא כל כך טעים (ויותר מתוק ממה שציפיתי) שהתבקשתי להכין את זה שוב לחג שני. השניה הכנתי עם קצת קישואים ובטטה והרבה דלעת.

הכמות המדוייקת של השמנז והקמח חומוס תלויה בכמות של הירקות, כי חשוב שיהיה טקסטורה טובה, לא יבשה ולא רטובה מדי. כנ"ל לגבי הביצים. האמת שמעבר לזמן שלוקח לקלף ולגרד, ההכנה די פשוטה ומהירה, במיוחד כי לא צריך להכין בצק.

אני מתנצלת שאין תמונה טובה של הפשטידה אפויה, פשוט שכחתי (פעמיים :)) לצלם.

תעדכנו אותי עם איזה ירקות הכנתם ואם אהבתם!

#ירקות #ללאגלוטן #ללאאגוזים

61 צפיות

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com