top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

קציצות ירקות (מתכון חדש)


הרגשתי שהגיע הזמן לעדכן את מתכון קציצות הירקות . אז הכנתי סרט קצר :)


מרכיבים:

ירקות גרוסים במעבד מזון :

2 קישוא

1 בטטה

1 גזר

בצל גדול

חצי חבילה מנגולד

כוס עדשים ירוקות מבושל

3 ביצים

פטרוזיליה

תבלינים - מלח פלפל כמון כורכום פפריקה (לפי הטעם, אפשר פה להשתגע, יש creative license)





טחנתי במעבד את עלי המנגולד עם שני שליש מכמות העדשים ופטרוזיליה.

הוספתי חצי כפית עד כפית מכל תבלין.



שמתי בקערה והוספתי את הירקות הגרוסים ואת שאר העדשים.


את רוב העדשים טחנתי עם המנגולד -- המטרה היא לגוון במרקם. השארתי חלק קטן מהעדשים שלמים. ממליצה לכם לנסות ולראות איזה מרקם אתם הכי אוהבים.










הערות חשובות לגבי העדשים:

ממליצה להגדיל את כמות החלבון בקציצות כדי שיהיו יותר משביעות.

כמה אופציות להשיג מטרה זו: אפשר להוסיף:

עדשים (כמו במתכון הזה)

קמח עדשים

קמח חומוס או

אבקת גרעיני דלעת של שקוף שזה טרי.



חזרה למתכון- הוספתי את הביצים ועוד קצת מלח פלפל ואולי גם כמון

לפעמים גם פפריקה מעושנת !


מערבבת ידנית ומייצרת קציצות.


אני תמיד מברישה את הקציצות בשמן זית לפני האפיה.



אופים על 190 מעלות .

בודקים אחרי 10 דקות אם הם מוכנים להפיכה. ואז ממשיכים לאפות עוד כ10 דקות.






80 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page