הרוטב הזה מדהים. מתאים לכל כך הרבה סלטים. הכנתי אותו עבור סלט שורשים ביום העצמאות אבל נשאר לי ואני משתמשת בו חופשי.
בניגוד לרוב המתכונים שלי, זה דורש מחשבה תחילה, אבל אני מבטיחה שזה שווה את המאמץ.
מצרכים:
חצי כוס אגוז קשיו נא
חצי כוס שמן זית
כף מייפל
כף טחינה
מיץ מלימון שלם
שן שום
השריתי את הקשיו במים 4 שעות.
שטפתי את הקשיו ושמתי בבלנדר עם שאר המרכיבים פלוס חצי כוס מים. בלנדרתי לפחות דקה שלמה עד שהפך להיות רוטב קרמי. כאן אפשר לטעום ולתקן את התבלון, להוסיף עוד לימון או שום.
ערבבתי אותו עם סלט שורשים חי - המתכון גם נמצא באתר - וקבלתי הרבה מחמאות. גם אנשים שרגילים לאכול מיונז קנוי אהבו. אפשר להשתמש בו גם כרוטב לסלט כרוב .
למחרת הכנתי איתו סלט טונה והיה ממש טעים.
המתכון שייך לDeliciously Ella ואני ממליצה בחום על האתר שלה ועל ספרי הבישול שלה (ועל בית הקפה שלה, מי שמתמזל לו לנסוע ללונדון).