• עידית פרימס

קציצות טופו בטטה

עודכן ב: ספט 2



ואי איך אני אוהבת קציצות! אני אוהבת כל כך הרבה וריאציות, ירקות, עוף, בשר, דגים, עדשים, הכל! אפשר לאפות או לטגן, אפשר להכין הרבה ולהקפיא, אפשר לקחת כשיוצאים מהבית, אפשר לשלוח עם החייל/ת לבסיס בימי ראשון ... פשוט אוהבת! מסוגלת לאכול אותם בכל שעה ביום, זה מתאים לארוחת בוקר צהריים או ערב!


קלטתי שאף פעם לא הכנתי קציצות עם טופו. הגיע הזמן לא ?! חייבת לדווח שיצא מצויין, הן טעימות ומשביעות! ללא גלוטן ללא דגנים וטבעוני! החיילת מאוד אהבה ולקחה איתה קופסא לצבא. הבת השניה לא טעמה, משום מה לא עניין אותה, ובפעם השניה שהכנתי היא אכלה, אהבה, וכבר בקשה שאכין שוב.


מרכיבים:

חבילת טופו (לא מהונדס גנטית כמובן)

בצל (אני השתמשתי באחד סגול גדול)

3 בטטות

תבלינים


אז איך הכנתי?

קודם כל שמתי חבילת טופו במעבד מזון עם טיפה מים ויצא מרקם גבינתי .


קילפתי 3 בטטות וגרסתי אותם במעבד מזון.


טיגנתי בצל בשמן זית. הוספתי למחבת את הבטטה עם קצת מים עד לריכוך.

הוספתי בין חצי כפית לכפית מכל תבלין - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה, כמון.

הוספתי למחבת את הממרח טופו.



אין צורך בביצה כי הטופו מדביק את הכל ביחד ובקלי קלות מייצרים קציצות יפות בכל צורה שאתם אוהבים.


וכך עשיתי - ערבבתי הכל והכנתי קציצות. אפשר לטגן אבל החלטתי לאפות ויצא ממש מעולה!


אפיתי על 190 מעלות. אחרי כ20 דקות הפכתי את הקציצות לעוד כ10 דקות כדי שגם הצד השני ישחים. שימו לב לזמן, תלוי בעובי הקציצה, ובחוזק של התנור.


הקציצות טעימות ומשביעות לבד אבל אפשר גם לאכול אותם עם גבינה, יוגורט, ממרח פסטו. וכמובן סלט מושקע ליד:)

פה מרחתי על הקציצה ממרח טופו תרד שהכנתי - לינק למתכון - ממרח טופו תרד (livehealthy.co.il)



זה בטוח נכנס לסבב הקציצות האהובות. כבר מתכננת להכין בפעם הבאה עם ברוקולי!

תשתפו אם הכנתם ואם אהבתם!

31 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול