מה עושים שיש חשק חזק לעוגיות, ונגמרו לי רוב הקמחים בבית?
פשוט ממציאים, מרכיבים מתכון פשוט ממרכיבים פשוטים שנשארו לי.
אד ככה הכנתי עוגיות מקמח טף וקמח שקדים. יצאו – לא במכוון – במרקם של עוגיות של דני וגלית -- רכים באמצע, קצת מרקם יבש בחוץ, טעם עדין. בקיצור מושלם!
מרכיבים:
80 גרם קמח שקדים
70 גרם קמח טף בהיר
40 גרם סוכר RX – נראה לי יעבוד עם כל ממתיק אהוב עליכם כולל נוזלי כמו סילאן
40 גרם סוכר קוקוס או רגיל
4 כפות שמן קוקוס או חמאה
ביצה
כפית וניל
חצי כפית סודה לשתייה
קצת קינמון וקצת מלח
שוקולד
יופי יש לי את כל המרכיבים בבית, מה הלאה ?!
מערבבים את השמן עם הסוכר. מוסיפים וניל וביצה.
מוסיפים את היבשים.
אחרי שהכל מעורבב היטב , גירדתי קצת שוקולד והוספתי. לי מתאים חתיכות מגורדות של שוקולד מעורב בבצק, תראו בתמונות זה יצא יפה מאוד, והטעם היה עדין. אבל בהחלט אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבצק.
הכנתי כדורים שמנים ושמתי על תבנית.
הכנסתי את כל התבנית כמו שהוא למקפיא לחצי שעה.
ואז ישר לתנור 175 מעלות כ10 דקות.
יצאו מושלמים, רכים באמצע. חייבת לציין שאחרי יומיים (במקרר) היו טיפה יותר יבשים, לי זה מושלם ליד הקפה, אבל אם אתם פחות אוהבים אז מספיק לאפות 8,9 דקות.
Comments