top of page
  • תמונת הסופר/תעידית פרימס

מרק כתום של אמא שלי



אני בדרך כלל מכינה מרק כתום אחר (עם חלב קוקוס לדגמא), אבל הבת שלי ביקשה שאכין את המרק הכתום של סבתא שלה... איזו אמא לא נענית לבקשות החיילת שלה ?! אז בקשתי את המתכון והופתעתי שזה לא כל כך מסובך. הכנתי לה באהבה. והחלטתי שהמתכון עומד בקריטריונים שלי ואעלה אותו לאתר. תהנו :)


מרכיבים:

2 בצלים

דלורית שלמה

2 בטטות גדולות

2 גזרים

חמאת בוטנים

תבלינים



צריך לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות. זה החלק שאני הכי פחות אוהבת אז אני ממליצה למצוא מישהו לעשות את זה עבורכם .


לטגן את הבצלים בשמנז ולהוסיף תבלינים –

אני ממליצה על חצי כפית עד כפית מכל דבר -

מלח פלפל כורכום גינגר שום.

השתמשתי בשורש גינגר אמיתי אבל אם אין לכם זמן תבלין יבש עושה את העבודה.


הוספתי את הירקות החתוכים ומספיק מים לכסות את הכל ונתתי לזה להתבשל בכייף.



אחרי שהירקות מתרככים, תנו לזה לשבת קצת להתקרר חלקית. ואז לבלנדר – אני הכנסתי בלנדר מוט, אפשר גם בבלנדר רגיל כמובן.





ואזזז הפתעה – להוסיף לסיר 2 כפות גדושות של חמאת בוטנים !!

בעבר הייתי מכינה עם חלב קוקוס אז זה שינוי דרמטי ומאוד מעשיר את הטעם.


רעיונות לגוון:

אפשר במקום דלורית להשתמש בדלעת


אפשר חמאת שקדים במקום חמאת בוטנים


קצת מבאס שחותכים ערימה ענקית של ירקות ואז המרק נעלם תוך יום יומיים אבל אני מניחה שזה דבר חיובי :)


43 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page