מי שמתרגלת לאפות ללא גלוטן תשים לב שזה יותר פשוט ויותר מהיר מאשר אפייה עם קמחים רגילים. אני (בתור עצלנית) כמובן ממליצה רק על מתכונים לא מסובכים מדי בכל מקרה.
לחם פשתן
אז הנה לחם שממש טעים ויש בו סיבים, ויטמני B ואומגה 3.
ולא הרבה פחממות, רלוונטי למי שצריך להגביל (כמו סוכרתיים).
מצרכים:
4 ביצים
3 כפות מים
כוס זרעי פשתן טחונים
חצי כוס שקדים טחונים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
לערבב את הביצים עם המים. בקערה נפרדת לערבב את כל היבשים. לערבב רטוב עם יבש, בעדינות . לאפות על 200 מעלות 20-25 דקות.
אני חייבת להגיד שממש התאהבתי בלחם הזה, אבל אני לא מכינה אותו הרבה, כי לא אידיאלי לחמם את זרעי הפשתן מכיון שהחום מחמצן את השומן שיש בזרעים.
המתכון נלקח מהלינק www.thelondoner.me/2014/03/mums-low-carb-bread.html