• עידית פרימס

קציצות עדשים/קטניות




יש לי באתר כמה מתכונים, וריאציות שונות, של קציצות עדשים וקציצות ירקות. הפעם התחשק לי להכין כדורים ברוטב, בסגנון של כדורי בשר. גם מי שלא טבעוני אוהב ארוחות טעימות טבעוניות ומגוונות.


מרכיבים:

  • חבילה של קטניות מונבטים

  • רוטב עגבניות

  • 2-3 כפות טחינה גולמית

  • 2 בצל

  • 2 זוקיני

  • 2 פלפל אדום או כתום

  • 4-6 עגבניות (תלוי בגודל)

  • שיני שום, חלק שלמים וחלק חתוכים גס

  • תבלינים (פירוט ואופציות בתוך המתכון)








קניתי חבילה של תערובת של עדשים וקטניות מונבטים. בישלתי את הקטניות כ10 דקות במים רותחים.


ערבבתי במגימיקס את הקטניות המבושלים עם הרבה תבלינים כמו כמון שום פלפל מלח ואבקת בצל.

אפשר גם ללכת לכיוון איטלקי עם הרבה אורגנו בזילוקום טימין.


הוספתי לתערובת טחינה (במקום ביצה) להדביק את הכדורים.

עבד מעולה!

גלגלתי כדורים בקלות.


רציתי רוטב מאוד עשיר שיהיה יותר כמו ארוחה מאשר "רק רוטב". חתכתי את הזוקיני גמבה בצל ועגבניות. אפשר לשחק עם המתכון ולעשות עם ירקות שונים, וכמובן כמויות שונות. הזדמנות "לנקות את המקרר" ולהשתמש בירקות שכבר לא הכי טריים.



הקפצתי בסיר בשמן זית את כל הירקות עם שיני שום . שהתחילו להתרכך הוספתי רוטב עגבניות . אפשר גם רסק עגבניות ומים או גם רסק וגם רוטב, מה שיש.


אחרי כמה דקות בישול הורדתי לאש נמוכה והוספתי את הכדורים. נתתי לזה להתבשל בכייף. תזהרו לא לבשל יותר מדי אחרת הכדורים יתפרקו.


הגשתי עם אטריות שעועיות - אפשר אורז/פסטה/כל סוג פחמימה שבא לכם. כייף שיש פחמימה לספוג את הרוטב.





28 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול