עידית פרימס

9 אוג 20231 דקות

לביבת זוקיני ענקית

עונת הזוקיני / קישוא ממש ארוכה. באיזהשהו שלב פשוט נמאס.....

אז אני מפסיקה לקנות וממתינה בסבלנות שיחזור החשק לזוקיני.

אז זה בדיוק מה שעשיתי , ושבוע שעבר לרוב הפתעתי היה לי קרייבינג לזוקיני. קרייבינג מוזר, אני מודה🙃


 
אז מה הכנתי ? לביבה ! אחת ענקית

גירדתי זוקיני אחד בגודל בינוני.
 
הוספתי :
 
שתי כפות אבקת גרעיני דלעת
 
שתי כפות גדושות קמח חומוס
 
ביצה
 
ותבלינים – מלח פלפל שום ואבקת בצל.


 
ערבבתי טוב והכנתי לביבה אחת גדולה ושמנה, בגודל של המחבת.
 
טיגנתי בכף שמן קוקוס.
 
אפשר כמובן לאפות כלביבות או כ-מאפינים קטנים.

זה ארוחה קלילה מושלמת, במיוחד אם אוכלים ביחד עם סלט או גבינה או כל מה שבא לכם.

אופציה גיוון בקמח – במקום קמח חומוס אפשר קמח שקדים או קמח עדשים או קמח אורז.


 
עוד דרך לשנות זה גיוון בתבלינים וללכת לכוון של תבלינים איטלקיים כמו אורגנו בזילקום וטימין .

והכי טוב - גיוון בירק ! להכין את אותו מתכון עם כרובית לדוגמא או ברוקולי או גזר
 
ואם יש עוד 5 דקות לגרד בצל, בצל תמיד מוסיף ומעמיק את הטעם.


 
יאללה לכו להכין! מבטיחה שתאהבו

    310
    1