עידית פרימס

8 ספט 20201 דקות

תבשיל ירקות

זה מתכון בסיסי שאני מכינה כבר ~15 שנה. ממש ממש אוהבת, ויוצא סיר ענק. כל פעם שאני פותחת את המקרר וחושבת מה להכין, מה לאכול, ואני רואה סיר גדול של התבשיל הזה, עולה בי חיוך. לא משנה איזה מהירקות יש או אין, תמיד יוצא מעולה.

מרכיבים:

בצל קצוץ (לפעמים 2 בצלים, תלוי בכמות הירקות)

ערימות של ירקות חתוכים –

כרובית גזר תפו"א בטטה קישוא דלעת גמבה עגבניה חציל

רסק עגבניות

פפריקה שום מלח כורכום חוויאג פטרוזיליה סלרי בצל מיובש

אוקיי אז יש כמה "כללים":

לא צריך את כל הירקות כל הזמן. מה שיש סבבה. בגדול אפשר שהירקות שאוהבים יהיו הרוב. ואז להוסיף עוד סוג אחד או שניים לגוון. גם לא צריך את כל התבלינים – לא אוהבים חוויאג או סלרי – אפשר בלי.

לגבי החציל – אני מקלפת וחותכת לחתיכות קטנות. ואז הוא פשוט נמס לתוך הרוטב ומעשיר. גם הכרובית מאוד מוסיפה.

הוראות הכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמנז . אחרי שמתרכך מוסיפים פפריקה , רסק עגבניות וחצי כוס מים.

שמתחיל להיות דביק, מוסיפים עוד כוס מים .

מכניסים את הירקות והתבלינים.

אפשר כמובן להשתמש בשום יבש אם אין כוח לחתוך שום טרי.

מבשלים על אש נמוכה עד שהכל רך, חלק מהירקות קצת מתפרקים.

לשמור שתמיד יש נוזל שלא יישרף.

מבטיחה שזה יהפוך להיות אחד המתכונים ה GO TO שלכם .

    1460
    2