אני כבר שנים לא אוכלת פנקייקים, התרגלתי ולא חסר לי. לא מעוניינת בפנקייקים ללא גלוטן במסעדות שמתמחות בפנקייק (או מסעדות אחרות) כי אני בדרך כלל נמנעת ממאכלים שאין בהם ערכים תזונתיים. אבל השנה נחשפתי לפנקייקים ב2 מסעדות בתל אביב, ממוצרים איכותיים ללא גלוטן והיה לי ממש טעים – למסעדה אחת כבר חזרתי 3 פעמים וכל פעם אני מזמינה את הפנקייקים... מכורה שכזאת :)
אז החלטתי לנסות להכין בבית, אז ערבבתי בין מלא מתכונים שונים ובסוף הכנתי משהו כזה –
מרכיבים:
1 בננה
1 ביצה
1/2 כוס חלב שקדים
1 1/4 כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן)
1-2 כפות מייפל/סילאן
עד 1/4 כוס קקאו טהור
כפית סודה לשתיה
למעוך את הבננה (זוכרים ? התחלתי לאכול בננות אחרי כמעט 50 שנה של סלידה...) ולהוסיף את כל המרכיבים. אני אומרת עד 1/4 כוס קקאו כי קקאו טהור הוא מאוד חזק. אז אם אתם לא מכורים לקקאו תשתמשו בקצת פחות .
להוסיף עוד (או פחות) חלב שקדים לפי רמת הנוזליות שאתם אוהבים. לא מזמן העליתי פוסט על חלב שקדים - שכל כך התלהבתי שמצאתי חלב שאני יכולה לקנות כשאין לי כוח/זמן להכין. אחד איכותי שעשוי רק משקדים ומים, בלי תוספים או סוכר.
כמובן אפשר להוסיף פתל או שוקולד ציפס או אגוזים או קינמון או כל מה שעולה על דעתכם... ואפשר להכין גם בלי הקקאו.
טיגנתי במחבת עם סמנה – אפשר בשמן קוקוס או גהי. על אש נמוכה, זה מתבשל מהר, להיזהר שלא יתייבש.
יצאה דווקא כמות נכבדת והחזיקו יפה במקרר כמה ימים.
הטעם מאוד שוקולדי ובכלל לא מתוק. מרחתי דבש והיה ממש מתוק כמו קינוח.
פעם הבאה נראה לי אעשה חצי כמות שיבולת שועל וחצי כמות קמח שקדים. אפשר גם להוסיף כף קמח קוקוס.