• עידית פרימס

לחם בננה


יש היסטוריה ארוכה ביני לבין בננות. לא אכלתי אותם מאז היותי תינוקת. ממש נגעלתי מהטקסטורה של בננות. כשהייתי בהריון לא יכולתי לעמוד בריח שלהם. אבל לפני כמה שנים החלטתי שהגיע הזמן להתגבר על הפוביה שלי ולאט לאט התחלתי להתרגל לרעיון. לפני כשנה אכלתי אצל אמא שלי עוגה עם בננה – היא "שכחה" להגיד לי שיש בזה בננה עד אחרי שאכלתי והודיתי שטעים לי. עדיין, צעד גדול להגיע לשלב של להכין בכוונה ובמודעות מתכון עם בננה....

אחרי שהחלטתי לעמוד באתגר, בחרתי את המתכון הזה, של אילנה, האתר שלה בין האהובים עליי. https://elanaspantry.com/paleo-banana-bread/

והכנתי את הלחם לקבוצת אורח חיים בריא שאני מנחה, קבוצה של נשים מדהימות שאני מאוד אוהבת.

במתכון כף אחד בלבד של ממתיק (השתמשתי בסילאן) ובכל זאת זה יותר חוויה של עוגה מאשר לחם. כולם אהבו – כולל ילדים – ויש כבר תוכניות להכין שוב. מקווה שתאהבו !!

מצרכים:

  • 3 בננות (ככוס וחצי – לי היו בננות קטנות אז השתמשתי ב5)

  • 3 ביצים

  • כף וניל

  • כף דבש/סילאן

  • רבע כוס שמן קוקוס (אפשר קצת פחות)

  • 2 כוסות קמח שקדים (אני השתמשתי ברבע כוס קמח קוקוס והשאר קמח שקדים)

  • חצי כפית מלח

  • כפית סודה לשתיה

למעוך את הבננות, לערבב עם הביצים וניל וממתיק.

ואז להוסיף את היבשים – קמח שקדים, מלח, סודה לשתיה. אפשר להוסיף אגוזים, אני הוספתי שוקולד ציפס 70%.

להכניס לתבנית ולאפות על 175 בין 55-65 דקות. לתת כשעה להתקרר. הולך מצויין עם כוס קפה !!

#ללאדגנים #ללאגלוטן

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com