• עידית פרימס

לחם שקדים בסיסי


רציתי להכין לחם פשוט ובסיסי ובלי דגנים ומצאתי את המתכון הנחמד הזה

https://nurturemygut.com/perfect-paleo-bread.html/

בהכנה לכלכתי רק קערה אחת ולקח גג 10 דקות להכין – כל הקריטריה הנדרשת שזה יהפוך להיות אחד האהובים עליי :)

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח שקדים

  • 2 כפות פסיליים (psyllium husk powder) או פשתן

  • כפית סודה לשתיה

  • כפית מלח

  • רבע כוס רסק תפוח עץ

  • רבע כוס שמן אבוקדו/ קוקוס/זית

  • כף דבש/סילאן (לא חובה)

  • כפית חומץ תפוח עץ

  • 5 ביצים

לערבב את כל היבשים, להוסיף את הרטובים, לערבב ביחד וזהו!

לאפות על מעלות 180 כ40 דקות.

טיפ לחסוך זמן:

הכנתי כבר שקית נוספת עם הכמות המדודה של שקדים, פסיליים, סודה ומלח ואחסנתי בפרייזר. פעם הבאה שאכין את הלחם יהיה עוד יותר קל ומהיר, רק אוסיף את הרטובים ויהיה מוכן לאפיה.

והנה תמונה יפה של הלחם עם הגבינה הטבעונית שאני אוהבת , לעשות לכם קצת תיאבון וחשק להיכנס למטבח :)

יש באתר גם וריאציה קצת מתוקה – פשוט להוסיף 4 כפות קמח קוקוס למתכון.

#ללאדגנים #ללאגלוטן

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com