• עידית פרימס

עוגיות שיבולת שועל

עודכן ב: יול 29


את העוגיות האלו הכנתי להרצאה/פעילות עם נוער, ילדים שאוכלים תזונה "רגילה" . דומה בטעם לעוגיות שיבולת שועל רגילות, רק שאלו בלי קמח ועם כמות קטנה של ממתיק.

מצרכים:

  • 2 3/4 כוסות שיבולת שועל

  • חצי כפית סודה לשתיה

  • חצי כפית מלח

  • 5 כפות שמן קוקוס

  • 5 כפות ממתיק (דבש סילאן או מייפל)

  • חצי כוס רסק תפוח עץ (או עץ עם פרי נוסף) ללא סוכר

  • 2 ביצים

  • שוקולד ציפס ו/או צימוקים בנדיבות

לחמם תנור ל175-180.

לערבב את היבשים. חצי מכמות שיבולת השועל אני טחנתי וחצי לא, כך יוצא טקסטורה מעניינת בעוגיה. אבל תעשו מה שאתם אוהבים.

להוסיף בעדינות את הרטובים. 5 כפות ממתיק יוצאות עוגיות לא מתוקות כל כך. אז אם אתם חדשים בעולם הקינוחים היותר בריאים, כדאי שתוסיפו 6-7 כפות בפעם הראשונה.

בסוף תכניסו מה שבא לכם - שוקולד, צימוקים, אגוזי מלך

תכניסו את הבצק למקרר להתקשות קצת ואז תכינו עוגיות. יצאו לי כ30 עוגיות בגודל בינוני. אופים 10-15 דקות, תלוי בגודל העוגיה.

המתכון נלקח מ:

https://glutenfreeonashoestring.com/easy-gluten-free-oatmeal-breakfast-cookies/

#שיבולתשועל #ללאגלוטן

כל הזכויות שמורות לעידית פרימס © 

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com