את העוגיות האלו הכנתי להרצאה/פעילות עם נוער, ילדים שאוכלים תזונה "רגילה" . דומה בטעם לעוגיות שיבולת שועל רגילות, רק שאלו בלי קמח ועם כמות קטנה של ממתיק.
מצרכים:
2 3/4 כוסות שיבולת שועל
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
5 כפות שמן קוקוס
5 כפות ממתיק (דבש סילאן או מייפל)
חצי כוס רסק תפוח עץ (או עץ עם פרי נוסף) ללא סוכר
2 ביצים
שוקולד ציפס ו/או צימוקים בנדיבות
לחמם תנור ל175-180.
לערבב את היבשים. חצי מכמות שיבולת השועל אני טחנתי וחצי לא, כך יוצא טקסטורה מעניינת בעוגיה. אבל תעשו מה שאתם אוהבים.
להוסיף בעדינות את הרטובים. 5 כפות ממתיק יוצאות עוגיות לא מתוקות כל כך. אז אם אתם חדשים בעולם הקינוחים היותר בריאים, כדאי שתוסיפו 6-7 כפות בפעם הראשונה.
בסוף תכניסו מה שבא לכם - שוקולד, צימוקים, אגוזי מלך
תכניסו את הבצק למקרר להתקשות קצת ואז תכינו עוגיות. יצאו לי כ30 עוגיות בגודל בינוני. אופים 10-15 דקות, תלוי בגודל העוגיה.
המתכון נלקח מ:
https://glutenfreeonashoestring.com/easy-gluten-free-oatmeal-breakfast-cookies/