top of page
תמונת הסופר/תעידית פרימס

מרק נבטוטים


מרק נבטוטים טחון

אפשר כמובן לקנות עדשים יבשים או סוג אחר של קטניה קטנה ולהשרות ולהנביט. אבל לא תמיד יש זמן (או חשק או ענין ) אז אין שום בעיה לקנות קופסא של עדשים או תערובת של מאש עם עדשים, כבר מונבט. ועולה רק כ-10 שקלים. וכמובן שבריא עם הרבה סיבים חלבון וויטמינים.

מצרכים:

  • חבילה של קטניות מונבטות

  • 2 בצל

  • 2 גזר

  • 2 סלרי

  • 2 עגבניות

  • 1 בטטה או דלעת או דלורית

  • תבלינים – שום עלי דפנה פלפל מלח כמון

פשוט לחתוך הכל, לבשל קודם קצת את הבצל וסלרי בכף שמן זית או קוקוס. אפשר כמובן לגוון להוסיף שלוט או שורש ... להוסיף את שאר הירקות עם הנבטים ומים ולבשל לפחות 45 דקות. גם עם הירקות אפשר לגוון, יש שאוהבים לשים תפו"א, הכל הולך. אפשר לקראת הסוף להוסיף ירוקים – מנגולד או קייל. וזה זקוק להרבה תיבלון.

מרק נבטוטים עם גזר ושום

יצא לי כמות גדולה אז חצי טחנתי וחצי השארתי ככה, כך שהילדים לא יחשבו שאוכלים את אותו מרק פעמיים רצוף.

194 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page