רמת גלוקוז בדם זה אחד ממדדי הדם שהכי חשוב לעקוב אחריו. המדד בעל חשיבות רבה לבריאות בכלל ובפרט לבריאות מערכת הקרדיו ואסקאלרית ומטבולית.
חשיבות מדד גלוקוז
אני מאמינה שזה קריטי לבריאות הכוללת לשמור על רמת סוכר תקינה ויציבה. המחקרים העכשויים מצאו שמכנה משותף לרוב מחלות הכרוניות, זה סוכר לא יציב. סוכר מהווה גורם סיכון לבריאות הלב , לסכרת, לדמנציה, להשמנת יתר, לסרטן, לדלקות, למחלות עם כאבים, ולאינספור מחלות נוספות.
מהי רמת סוכר תקינה
מהי בכלל רמת סוכר תקינה ? בבדיקות ובהסברים בקופה אנחנו רואים שמעל 130 זה כבר נחשב סכרת. וברמות 100-130 נחשב סיכון סכרת. אבל אני מאמינה שחשוב לשאוף לרמת אידיאלית, בניגוד לרמה ממוצעת. ברפואה הפונקציונלית, ערכים של גלוקוז אידיאלי זה 80-85.
סיפור הגלוקוז שלי
בהסתכלות שלי, אחת המטרות החשובות ביותר לשמירה על אורח חיים בריא זה למנוע התפתחות של מחלות כרוניות. החשיבות עולה אחרי גיל 50. גלוקוז – מדד קריטי לבריאות שלך עוד יותר אחרי גיל 50 ! כי הסוכר מתחיל לעלות באיטיות כל שנה. לכן החלטתי שזה בסדר עדיפות עליון לייצב את הגלוקוז שלי.
הסיפור האישי שלי מתחיל לפני יותר משלוש שנים, כבר אכלתי בריא, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא פחמימות פשוטות וכבר הגבלתי פחמימות מורכבות וכו' וכו' . מכיון שמדד הגלוקוז שלי נוטה לגבוה, בגנטיקה שלי, עדיין נשארתי עם גלוקוז גבוה – ערך של 97 . החלטתי שאני קובעת לעצמי יעד של רמת סוכר תקינה של 85.
כמו שאמרתי לפני 3 שנים הייתי ב- 97, לפני שנתיים 94 , ועכשיו 86 !!
איך הישגתי רמת סוכר תקינה
מה עשיתי להוריד גלוקוז ?
📷 הקפדתי על מה אני אוכלת ולא פחות חשוב מתי אני אוכלת!
📷 מצאתי מינון נכון עבורי של פחמימות מורכבות בריאות, כמו דגנים (ללא גלוטן) ואורז.
📷 לפעמים אני אוכלת קטניות, בד"כ מונבטים.
📷 אני אוכלת לפעמים לחם (ללג) בעיקר לחם איכותי (לא הטיפוסיים העמילניים) .
📷 כל כמה חודשים עבדתי ספציפית על הורדת כמות של דגן מסוים או "ממתק" מסוים.
📷 הגבלתי את כמות התמרים שאני אוכלת וגם חלק מהפירות.
📷 הקינוחים שאני מכינה הם עם ממש קצת ממתיק - בסטייל של מה שאני מפרסמת באתר שלי - לדוגמא
עוגיות שוקולד שקדים שאני ממש חולה עליהן
הנה תמונה לגרות אותכם ואז הלינק למתכון
📷אני כן אוכלת קינוחים בחוץ לפעמים - בסגנון שיש באנסטזיה , raw ולא מתוקים. אפילו בשוקולד התרגלתי ל100% קקאו.
📷 יין אני כן שותה אבל הרבה פחות מפעם.
📷 פחמימות בד"כ בערב או אחה"צ מאוחרות – בהתאם למחזור הפנימי היומי של רמות ההורמונים (בייחוד קורטיזול).
📷 בעיקר אני אוכלת הרבה מאד ירקות וירוקים. חלבון פעם או פעמיים ביום לפי איך שאני מרגישה/כמה פעילה באותו יום
📷 מינימום 12 שעות בלילה ללא אוכל.
📷 אימונים פונקציונליים ויוגה
אני כבר כמה זמן בשלב שאני מרגישה אם אכלתי יותר מדי סוכר/קפאין/כל דבר שלא טוב לי – קצב הדופק שלי עולה. אני מאוד מחוברת לגוף ולנפש ומקשיבה למסרים שאני מקבלת.
לסיכום
אני חיה לפי תזונה מותאמת אישית עבורי, תזונה שנותנת לי אנרגיה יציבה במהלך כל היום. אני ממליצה לכל אחד להשקיע את המאמץ להבין מהי התזונה המותאמת אישית עבורו. ההשקעה שווה כי גלוקוז – מדד קריטי לבריאות שלך ושווה כל מאמץ להשיג רמת סוכר תקינה. וכך אני עובדת עם הלקוחות שלי, ורואה תוצאות משמעותיות של הטבה בבריאות ובאיכות חיים.
מאחלת לכולנו בריאות, אנרגיות מדהימות ושמחת חיים .
Comments