עידית פרימס

30 אוג 20221 דקות

קרקר שקדים וגרעינים

אני מאוד אוהבת בקשות מלקוחות !

הרבה לקוחות - ואנשים בכלל - נהנים מהמתכונים שיש לי באתר. הרי כל מתכון נבחר בקפידה וחייב לענות על כמה דרישות:

∞ שיהיה יחסית פשוט להכנה ומהיר, למי יש יותר מ10 דקות ?!

∞ שיהיה ללא גלוטן, בריא, וטעיםםםם

∞ שלא יהיה עם מרכיבים מוזרים מדי :) שקשה למצוא

∞ לא לכלכך יותר מדי כלים

אז שבוע שעבר לקוחה מקסימה אמרה לי "יש לך קרקרים טובים מקמח שקדים וקרקרים טובים של גרעינים. וכמובן מקמח חומוס. ניסיתי את כולם ואהבתי. אבל מה לגבי איזה קרקר נחמד של קמח שקדים וגרעינים ביחד? וגם שיהיה טבעוני בבקשה. "

למה לא בעצם?

אז שיחקתי קצת במטבח ויצא לי מתכון חדש .

מרכיבים:

∞ כוס וחצי קמח שקדים

∞ חצי כוס גרעיני דלעת ו/או חמניות

∞ 4 כפות מים קרים

∞ 3 כפות שמן זית/קוקוס

∞ כפית מלח ו/או פלפל ו/או זעתר

מערבבים הכל יחד בעדינות לכדור גדול של בצק.

בתמונה הכנתי עם גרעיני חמניות וטחנתי אותם שיהיה מרקם חלק אבל לא חייבים. בדרך כלל אני טוחנת חצי ומשאירה חצי מהגרעינים שלמים – זה הכי מעניין. אבל הפעם טחנתי הכל.

ככה כל פעם יוצא אחרת. למרות שאני אוהבת לחזור על אותם מתכונים , אני לא משתעממת כי כל פעם זה יוצא שונה. טיפ חשוב

הוספתי כפית גדושה זעתר + כפית מלח המליאה.

משטחים ומגלגלים בין 2 דפי נייר אפיה.

ואז חותכים, הכי קל עם סכין מתגלגל של פיצה. אני אוהבת כמה שיותר דק. כי אז יוצא קרקר קראנצי.

הוספתי עוד כפית זעתר על חצי מהקרקרים לפני שהכנסתי לאפיה.

אופים על 170 כ12-14 דקות, תלוי בעובי.

נהנים מהם סתם ככה או עם טופינג שאתם אוהבים - פה אני אוכלת עם אבוקדו ו"לבנה" שקדים !

בתיאבון! שתפו חוויות !

    1380
    0