עידית פרימס

18 ספט 20231 דקות

סלט קינואה

מנה שמתאימה להביא לחברים בחג !! המנה הזאת מתאימה לכולם – צמחוניים, טבעוניים, ללא גלוטן, אוכלי כל. גם צבעוני ויפה ! אה לא נשכח -- בריא !

קודם הכנתי את הקינואה, 2 כוסות קינואה צבעונית + 4 כוסות מים רותחים. בישלתי 20 דקות. כיביתי את האש ונתתי לזה לשבת בסיר קצת להתקרר.

הכנתי את הרוטב :

4 כפות טחינה שאני הכנתי מטחינה גולמית

מיץ לימון מלימון סחוט שלם

כפית חרדל דיזון

כף מייפל

ערבבתי הכל ואז הוספתי מים רותחים עד שהגעתי למרקם הרצוי - מספיק נוזלי שאוכל לערבב את הרוטב עם הקינואה.

להרכיב את המנה

לקחתי 2 כוסות קינואה מבושלת.

ערבבתי את הרוטב עם קינואה.

תמיד שואלים אותי למה את לא שמה את הרוטב על הסלט המוכן? כמה סיבות –

הקינואה סופגת את הטעמים של הרוטב, הטחינה החרדל וכו. גם שזה יושב כמה שעות או עד למחרת הטעם עשיר .

אם אשים את הרוטב על הסלט המוכן הוא לא ישאר טרי ואפילו ידהה את הצבעים.

אוקיי אז מסדרת בצלחת הגשה יפה את הקינואה מעורב ברוטב.

מעל פיזרתי רוקט קצוץ. בעיניי, הטעם הטיפה מר של הרוקט מסתנכרן יפה עם הקינואה והרוטב טחינה. לא אוהבים? שימו פטרוזיליה או כוסברה.

מעל פיזרתי גרעיני רימון כי ראש השנה!! אז מנה חייבת רימון.... לא מתאים? מחליפים בקרמבולה! או מישמש – טרי או יבש – או צימוקים ושקדים.

באמת נראה מטורף, מושך, צבעוני, בריא, תודו שאתם חייבים לנסות ! בתיאבון !

    680
    0