עידית פרימס

12 נוב 20181 דקות

מאפינים דלעת ושיבולת שועל

בעלי קנה אצל הירקן חתיכה ענקית של דלעת , אחרי שהכנתי פעמיים, די נמאס

מהדלעת :( אז חיפשתי מתכון טוב (ופשוט) למאפה. מצאתי מתכונים טובים לעוגיות, לחם, ומאפינים, בסוף הלכתי על המאפין.

מאפינים שיבולת שועל ודלעת

  • 2 כוסות שיבולת שועל (המתכון ללא גלוטן אם קונים שיבולת שועל לל"ג)

  • כפית קינמון + קצת אגוז מוסקט וגינגר

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

  • 3/4 כפית סודה לשתיה

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/4 כוס סוכר קוקוס (אן סילאן או מייפל)

  • כוס ורבע דלעת מבושלת/מאודה

  • 1/4 כוס שמן קוקוס

  • 1/4 כוס חלב שקדים

  • כפית חומץ תפוחים

  • כפית וניל

קודם כל טחנתי את שיבולת השועל במעבד מזון. ואז הוספתי את התבלינים ואבקות וערבבתי. הוספתי את הדלעת ושאר הרטובים. האמת שלא היה לי חלב שקדים אז שמתי מים.

זהו הבצק מוכן. עכשיו גיליתי שנשארו רק 4 מג"נטים אז שאר הבצק אפיתי בתבנית קטנה. בעצם הכנתי מאפינים דלעת רק בצורה אחרת. חשבתי שהילדים יתבאסו, להפתעתי, לא הזיז להם :)

אני חייבת לציין שאמרתי לבנות שהכנתי מאפינים שיבולת שועל, לא אמרתי להם שיש דלעת והן בכלל לא חשדו ... רואים בתמונה שכמעט לא רואים חתיכות דלעת, זה רק נותן קצת צבע כתום למאפין.

אופים על 180 מעלות ל-7 דקות ואז מורידים ל-170 לעוד 14 דקות. זהו! המאפינים מתקררים ונהנים!

מתכון של

https://www.crunchycreamysweet.com/2018/09/17/healthy-pumpkin-muffins/

#ירקות #ללאגלוטן

    1280
    0