עידית פרימס

28 מאי 20181 דקות

לחם גרעינים וזרעים

ראיתם בפוסט של "חלב גרעיני דלעת" שהכנתי חלב מגרעיני דלעת (במטרה לגוון מחלב שקדים וחלב קשיו). אחרי שמכינים את החלב, נשארים הגרעינים עצמם וחיפשתי מה לעשות איתם.

מצאתי את המתכון הנחמד הזה http://paleogrubs.com/seed-and-nut-sandwich-bread

מצרכים:

  • 6 כפות גרעיני חמנייה

  • 6 כפות גרעיני דלעת

במקום 12 כפות גרעינים השתמשתי במה שנשאר לי מהכנת חלב גרעיני הדלעת

  • כוס וחצי קמח שקדים

  • 4 כפות ציאה

  • 3 כפות פשתן

  • שליש כוס שקדים

את הגרעינים ושקדים טוחנים או לפחות קוצצים את השקדים

  • 2 כפות קמח קוקוס

  • כפית סודה לשתיה

  • 3 ביצים

  • 3/4 כוס חלב שקדים - אני השתמתשי בחלב גרעיני דלעת כמובן

  • 1/3 כוס שמן זית

  • כף דבש

  • כף חומץ תפוחים

  • חצי כפית מלח

ערבבתי את כל היבשים ואז הוספתי את הביצים וכל השאר.

פה המתכון ממליץ לתת ללחם לשבת 5 דקות לפני האפיה.

אני שמתי בתבנית במקרר ולמחרת בבקר אפיתי אותו טרי

ופזרתי למעלה גרעיני דלעת .

המתכון ממליץ לאפות 45-50 דקות על 170-18

אני אפיתי כשעה על 170

אחרי שהתקרר פרסתי והקפאתי

יש לו טקסטורה קצת לחה והוא נחמד בטוסטר

#ללאגלוטן #ללאדגנים

    1310
    0